Ride Aurora TV9 (2014) Episode 1-9

Sinopsis Drama:
Drama RIDE mengisahkan Elana (Sharifah Aryana), pemilik kedai basikal fixie yang berkonsepkan café, Ride.  Ride sudah dua tahun beroperasi tidak mendapat keuntungan tetapi Elana tetap tidak mahu berputus asa dan ingin mempertahankan Ride. Dia dibebani hutang dan duit simpanannya hampir habis menanggung kos operasi Ride. Dia harus melakukan sesuatu untuk memastikan Ride beroperasi. Jika dalam masa 6 bulan Ride masih lagi tidak mendapat keuntungan, bapanya akan menutup Ride dan mahu Elana menyambung pelajarannya dalam bidang undang-undang.  Elana dibantu Juju dan Pajai, dua rakan baiknya untuk menguruskan Ride dan mereka perlu memikirkan idea untuk menarik perhatian pelanggan untuk datang ke Ride.

Elana akhirnya membuat keputusan untuk membuat bazar yang mempunyai persembahan muzik dan jualan barangan tempatan. Ini untuk mengutip dana bagi menampung kos operasi kedai café Ride. Juju dan Elana bekerja keras untuk mencari pemuzik dan penjual yang berminat untuk menyertai bazar itu. Pajai pula bertanggungjawab dalam semua reka bentuk kreatif berkaitan dengan bazar.


Disebalik keakraban mereka, masing-masing mempunyai permasalahan tersendiri yang akan menjadikan jalan cerita Ride penuh konflik dan menarik untuk ditonton. Selain itu Fariq (Shafie Naswip) pula mempunyai niat untuk menguasai kawasan yang sudah menjadi tempat melepak Elana.

Saksikan drama bersiri terbaru menggantikan drama Cinta Pandang Ke-2 di TV9 berjudul ‘RIDE’ akan bersiaran setiap hari Khamis mulai 13 Mac 2014 jam 8.30 malam di slot Aurora. Drama yang mengisahkan kehidupan remaja dalam percintaan dan persahabatan. Drama bersiri 13 episod ini dilakonkan oleh Syafie Naswip, Sharifah Aryana, Hafreez Adam, dan Ayda Jebat.


[ Episode 7 ]  [ Episode 8 ]  [ Episode 9 ]  [ Episode 10 ]  [ Episode 11 ]  [ Episode 12 ]
[ Episode 13 ]  [ Episode 14 ]  [ Episode 15 ]  [ Episode 16 ]  [ Episode 17 ]  [ Episode 18 ]
[ Episode 19 ]  [ Episode 20 ]  [ Episode 21 ]  [ Episode 22 ]  [ Episode 23 ]  [ Episode 24 ]
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s